Brandsbjergnord

Her kommer nyhederne

Lys på cyklen

2 min read

Hvornår skal jeg have lys på min cykel?

Alle cykler skal have lys på fra solnedgang til solopgang og i øvrigt i usigtbart vejr (for eksempel i tåge eller tæt snevejr). Lygtetændingstiden skifter med årets gang, og derfor skifter det også, hvornår du bør have lys på din cykel.

Du kan desværre ikke regne med gadelygternes tændingstid. Hvis du altid vil vide dig sikker på, hvornår du skal have lys på din cykel, så er der hjælp at hente. Du kan downloade Lygtetid i App Store og indtaste hvilken by, du befinder dig i, så skal vi nok hjælpe dig med at finde ud af, hvornår du skal have lys på cyklen.

Bødetakster for at køre uden lys

Bødetaksten for at køre uden lys i lygtetændingstiden er 700 kr. Så der er gode penge at spare ved at huske lygterne.
Lygterne skal være godkendte cykellygter.

Ved en helt almindelig tohjulet cykel er kravene, at der minimum skal være én forlygte og én baglygte. En forlygte må gerne lyse gult, hvidt eller blåligt, men din baglygte skal altid lyse rødt. Lyser din forlygte gul, må den ikke blinke, men lyser den hvidt eller blåt, må den gerne blinke. Lygten skal blinke forholdsvis hurtigt, hvis den skal være lovlig – mere præcist skal forlygten blinke 120 blink i minuttet.

Nye lygteregler – hvilke cykellygter er lovlige?

Der er ikke de samme krav for en forlygte, som for en baglygte. En cykellygte skal være tydelig på mindste 300 meters afstand uden at virke blændende. Du skal dog være opmærksom på, at hvis sigtbarheden er nedsat, vil lygten selvfølgelig ikke kunne ses på 300 meters afstand. Derudover er det også et krav, at lygten kan ses fra siden.

OBS: Ny lov om lovpligtige cykellygter (Opdateret version kan læses her)

Montér altid lygterne på din cykel

Lygter skal monteres på cyklen og aldrig på cyklisten. Du har dog lov til bruge lygter omkring benet eller bag på din jakke, men disse lygter skal altid fungere som et supplement til de lygter, der sidder på cyklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *